Wellicht heb je gemerkt dat je soms stilstaat, zowel in je bedrijf als in je leven. Er zit geen vooruitgang in. Nu we tijdens corona veel thuis hebben gewerkt hebben we ook tijd gehad om na te denken.

Na te denken over wat echt belangrijk is en waarom we zo vaak naar kantoor gaan. Om collega’s te ontmoeten en sociale aspecten. Maar is dat het echt? Het gaat er in het leven om dat je gelukkig bent met jezelf, je hebt anderen niet nodig om jouw gelukshormoon aan te maken toch?

Vaak gebeurt het rond onze veertigste en daarboven dat we ons bewust worden van onszelf. Dit is vaak een onbewust proces bijvoorbeeld doordat we wakker worden geschud door iets of iemand. Het hoeft maar een klein signaal te zijn.

Vragen rijzen dan op zoals:

  • Ben ik wel gelukkig met deze relatie?
  • Voegt hij/zij echt iets toe aan mijn leven?
  • Ben ik wel gelukkig met mijn baan of bedrijf? Of was dit altijd de manier om mijn geld te verdienen ongeacht of ik het echt leuk vind?
  • Doe ik alles wat ik zelf wil of vermijd ik dingen om de ander te pleasen?
  • Haal ik alles uit mijn leven op dit moment?

9 van de 10 keer is er altijd een nee, soms bij meerdere punten of alle punten zelfs! Dan wordt  het hoog tijd om na te gaan denken over onszelf, op zoek te gaan naar onszelf. Wie we zijn in essentie, vanuit de oorsprong.

Twee vragen die je jezelf zou kunnen stellen zijn: 

1. Wat zijn mijn kernwaarden(wat vind ik belangrijk in het leven?)

2. Wat  doe ik nu niet wat ik wel zou willen doen? Maar doe ik niet omdat ik geen zin heb in discussies met anderen.

Wanneer je een eerlijk antwoord kunt geven op deze 2 vragen is dat het begin van jouw eigen bewustwordingsproces en kun je beginnen met het herontdekken wie JIJ echt bent.

Jouw zakelijke succes begint pas weer te groeien wanneer jij als persoon groeit in jouw eigen ontwikkeling. Een proces dat van essentieel belang is om te kunnen in life & business.

Wil je weten hoe jij jezelf kunt transformeren om eerst jezelf terug te vinden om van daaruit te groeien met je bedrijf? Stuur mij dan een bericht: info@shekila.nl

 

 

12 + 14 =