Waarom blijft het toch moeilijk en lastig om te focussen op 1 doel? Als je mensen vraagt: “wat is je doel in het leven?” Dan blijft het vaak stil. We weten namelijk vaak niet wat ons echte doel is in het leven. Een doel voor je bedrijf is ook vaak lastig te benoemen. Soms geven we onszelf een doel om elke maand een x bedrag te verdienen. Dit doen we vaak aan het begin van het jaar. En zeggen we allemaal: Dit wordt mijn jaar!

Misschien lukt het dan een tijdje en dan blijft de focus op dit doel weer uit. Vaak door een financiele tegenslag of de klanten blijven uit. Mijn blog over “onderneem jij actie” is wellicht handig om te lezen. Een goed voorbeeld zijn onze goede voornemens, deze houden we een maand vol, misschien 2 en dan is het wel ongeveer gebeurd. Wat ik heb geleerd van onder andere bekende life gurus, succesvolle ondernemers en spirituele leiders is het ontwikkelen van een ochtendritueel voor focus en succes. Wanneer je een doel hebt die je wilt behalen dan heb je er alles voor over, toch?

 

Zij doen allemaal hetzelfde om succesvol te zijn en dat is slechts het ontwikkelen van een ochtendritueel. Het kost je slechts 20 minuten van je tijd ‘s ochtends.

Ik zet ze hieronder op een rijtje voor je zodat jij ook kunt gaan beginnen met jouw eigen ochtendritueel:

1. Heb je doel helder

2. Schrijf je doel(en) op volgens de SMART methode

3. Spreek een aantal positieve affirmaties uit

4. Ga vervolgens in de ochtend mediteren voor rust in je hoofd zodat je je kunt focussen op je doel. Een meditatiekussen helpt je hier goed bij. Klik op deze link als je dat handig vind voor het mediteren zodat je direct in de juiste houding zit.

5. Schrijf op waar je dankbaar voor bent

Ready, set & go! Nu kun je met een heldere focus aan je dag beginnen.

Doe dit elke dag en je zult zeer snel veranderingen zien in je leven en business of loopbaan!

Wat heb je nodig om in alle rust te mediteren?

1. Dikke yogamat(dat zit wat comfortabeler en hou je het ook langer vol)

2. Goed zittende meditatiekussen voor de juiste houding

3. Rustige ruimte zonder afleiding

4. Begin met goed ademhalen door je neus en uit door je mond, vervolgens sluit je je ogen en nergens meer aan denken. Waan jezelf in het donker en gedachten die voorbijkomen parkeer je letterlijk even.  

Hier even een linkje naar mijn favoriete meditatiekussen en yogamat:

Extra dikke yogamat
Meditatiekussen

 

 

11 + 4 =