Personal Branding

Laat een reactie achter / personal branding / Door shekila / 3 minutes of reading

Hoe onderscheid jij je van de rest?

Ik krijg als coach vaak de vraag hoe mijn klanten zich kunnen onderscheiden waardoor zij meer klanten kunnen krijgen.

Onlangs had ik Marielle aan de telefoon, zij vroeg aan mij hoe zij telefonisch de klant kon overhalen om een bepaald traject bij haar af te nemen.

Ik zei tegen haar: “Het gaat erom dat jij authentiek bent en dat laat zien in je online aanwezigheid, dus op je website en sociale media zodat mensen direct weten wat ze krijgen bij jou. Jij bent uniek op jouw manier. Zodra je laat zien hoe en waarom jij anders bent dan al die anderen komen de klanten vanzelf en hoef je niet te bedenken hoe jij je gesprekken nog dient te voeren”.

Je dient dus eerst te weten wat je eigen kernwaarden zijn, wat vind JIJ belangrijk? Wie is je doelgroep? En hoe ga je dat uitdragen? Weten mensen nu als ze op je website komen wie jij bent en welke boodschap jij hebt? Het gaat erom dat zij zich kunnen identifieren en zeggen: O ja, daar herken ik mij volledig in! Maar daarnaast is het ook belangrijk dat jij een boodschap uitdraagt met jouw uitstraling. Hoe zet jij jezelf neer als coach, trainer of therapeut?

Personal Branding gaat over wie JIJ bent, je boodschap naar je ideale klant, je kernwaardenje uitstraling en je verhaal. 

In 3 simpele stappen kun je al een begin maken met je personal branding:

Stap 1: Heb jij een “over mij” pagina? Zo niet, doe dat dan direct en stel jezelf voor, vertel je verhaal zodat jouw ideale klant meegezogen wordt in je verhaal en hier herkenning in gaat zien. Dit wordt ook wel storytelling genoemd.

Stap 2: Wat is je boodschap naar buiten toe? Wat wil je uitdragen naar je doelgroep? Probeer dat te verwoorden in je kernwaarden. Vertel wat jij belangrijk vindt. 

Stap 3: Je uitstraling, dit doe je door professionele foto’s te laten maken van jezelf door een echte fotograaf die jou fotografeert zoals jij echt bent. Dus geen zwaar gephotoshopte foto’s! Kies een locatie uit wat te maken heeft met jouw beroep en kies kleding die echt bij je past! Ik heb zelf een eigen huisfotograaf en is een echte aanrader. Wil je haar ook boeken? Stuur mij dan even een bericht onder vermelding van fotoshoot.

P.S. Marielle heeft direct actie ondernomen en straalt als nooit tevoren! Lees hier haar review op mijn facebook pagina:

Vanmiddag een kort, maar zeer waardevol telefonisch gesprek gehad met Shekila Ramautar,naar aanleiding van een vraag die ik gesteld had op Facebook. Ik kreeg hele waardevolle tips, die ik meteen kan toepassen. Een kort en krachtig telefoongesprek. Ik kreeg zelfs nog tips, buiten mijn vraag om. Ik ben blij dat ik op haar verzoek ben in gegaan. Zo blij mee”.

Ben jij ook een action taker net als Marielle? En wil je niet meer langer wachten om ook door te breken?

Boek dan mijn online coaching voor een sparsessie dan ga je na het gesprek concreet actie ondernemen en leer je hoe je jouw goud gaat zien en hoe je dit direct kunt implementeren om maximaal te kunnen groeien als mens en met je bedrijf!

 

 Bob Proctor: If you can see it in your mind, you can hold it in your hands!

 

 

 

3 + 7 =